21 april, 2020

3 redenen waarom ik naast ondernemer ook kleuterjuf ben

“Echt?”, “Werk jij ook nog bij de kleuters?”, “Dat betekent toch alleen maar billen afvegen, veters strikken en jassen dichtritsen?”.

Als kleuterjuf hoor ik deze vragen regelmatig. Ja! Ik werk fulltime op een basisschool in groep 1/2. En ja! Af en toe billen afvegen, veters strikken en jassen dichtritsen, horen erbij. Maar mijn beroep heeft nog zó veel meer te bieden.

  1. Zoals ik beschreven heb bij Over mij, vind ik het een uitdaging om producten te ontwerpen die een lach op je gezicht toveren. Bij de kleuters is dit niet anders. Het is mijn doel om de kinderen een veilige plek te geven, waarin ze op een spelende manier en met plezier tot leren komen. Ik wil de kinderen enthousiast en nieuwsgierig maken voor de beginselen van het tekenen, knippen, plakken, rekenen, lezen en schrijven.
  2. Bij de kleuters werken we op school met thema’s, waarin de kinderen de werkelijkheid kunnen naspelen. Ook oefenen ze hoe ze moeten samenwerken en hoe ze hun openheid, eerlijkheid en genegenheid naar anderen kunnen tonen. Vrolijkheid gegarandeerd, want ze overladen je met dikke knuffels en tekeningen!
  3. Meestal kom ik vol verhalen en met nieuwe inspiratie thuis. Zo kan ik weer creatief aan de slag met het verzinnen van materialen en activiteiten voor de volgende dag!

Wil jij het onderwijsmateriaal ook gebruiken in je klas, op school of thuis? Kijk dan op de pagina met Jufstuff.

 

 

Bekijk overige berichten